StarUP Weekend Sofia

От digitalchampion  | Април 10, 2013

Мобилно приложение за Android и iOS, което помага на децата да научат чужд език, спечели и първата награда на журито, и специалната награда на VIVACOM в рамките на 54-часовия StartUP Weekend Sofia, който се проведе между 5 и 7 април в централата на телекома.

Спечелилото приложение се нарича talkie и бе създадено само по времето на StartUP Weekend Sofia през изминалите две денонощия от екипа на разработчиците Николай Василев и Калин Цветков, дизайнера Мая Банкова и Димитър Димитров. Софтуерът помага на децата да научат чужд език с помощта на картинки и систематично повтаряне на думи, свързани с изображенията. Всяка дума първо се произнася от talkie, а после от детето.

StartUP Weekend Sofia е събитие в сферата на иновативното предприемачество, което се провeде за четвърти път в София като част от глобална инициатива на всички световни технологични столици.

Тазгодишното издание в София се реализира с подкрепата и домакинството на VIVACOM и се превърна в най-мащабното подобно събитие, организирано в България до момента, твърдят организаторите. В състезанието за разработка на мобилни приложения взеха участие близо 130 човека, които представиха 60 идеи. От тях с гласуване бяха селектирани 27-те най-добри проекта, a за 24 от тях бяха сформирани екипи и създадени разработки.

0 Коментара

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Current day month ye@r *