Гергана Паси за Дигиталната национална коалиция в “Денят започва” на БНТ

От digitalchampion  | Юни 10, 2014

На 10 юни 2014 г. сутринта Гергана Паси взе участие в “Денят започва” на БНТ. В предаването тя говори за тогава предстоящото откриване на Дигиталната национална коалиция и важността й за България.

<От страницата на БНТ>

/На страницата също може да бъде изгледан и пълен запис на предаването./

Коалицията, която днес ще се случи – Дигитална национална коалиция, е най-добрата възможна. В нея няма никакъв политически елемент и ще включва всички заинтересовани – правителство, университети, БАН, училища от една страна, а от друга – целия IT бизнес. Това каза в “Денят започва” Гергана Паси.

“Това е коалиция, която ще се разширява, защото ние живеем в дигитална епоха, ние никога няма да се върнем към аналоговото време. Всички ние чувстваме с кожата си, че около нас се случва промяна, която понякога ни плаши, създавани ни усещане за несигурност. Но факт е, че обществата, които се готвя за тази промяна, ще бъдат далеч по-конкурентни от тези, които се правят, че не я забелязват”, обясни тя добави, че дори в условията на криза дигиталната икономика се развива с огромни темпове. “В България има бизнес, който търси работна ръка и не може да я намери.

За последните 5-10 години българската IT индустрия се развива успешно, отбеляза Боян Бенев и добави, че ДНК е вид обединение на този сектор, защото има сериозни постижения, но те се правят индивидуално и на парче. “Тук става въпрос за нещо, което да обедини усилията на всички и да координира това, което се случва, дългосрочно – не за няколко месеца, а за години напред”, добави той.

 

0 Коментара

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Current day month ye@r *