Манифест за силен растеж на предприемачеството и иновациите в ЕС

От digitalchampion  | Ноември 11, 2013

slide-1-638

Ето как някои от най-успешните предприемачи от Европа виждат бъдещето на Континента

Манифест за предприемачество и иновации за силен растеж в ЕС

Икономическите условия в Европа остават изключително предизвикателство след прогнозирането на Европейската комисия, че БВП на еврозоната ще се свие с 0,4% тази година. Въпреки нарастващото значение на интернет задвижваната икономика, растежът може да преобрази тази картина, като помогне за подобряване на живота на милиони хора, предоставяйки им нови работни места, нови умения и подновени надежди за по-добро бъдеще .

Според проучване на Boston Consulting Group, интернет икономиката в развитите пазари на страните от Г -20 се очаква да расте с годишен темп от 8% през следващите пет години. В развиващите се пазари, годишният ръст се очаква да бъде 18% . Тези проценти далеч изпреварват традиционните сектори на икономиката. Без вече да са ограничени само до високотехнологични предприятия, дигиталните технологии водят до повторното “измисляне” на всяка една индустрия, обещаващо създаването на нови работни места и нови капитали.

Тази надигаща се вълна може да помогне на Европа да осигури перспективите си за бъдещето, да й помогне да се надигне по-силна, по-гъвкава и просперираща . Изискват се обаче допълнителни действия за преодоляване на редица пречки, които заплашват да възпрепятстват напредъка и да подкопаят потенциала на този активен и процъфтяващ сектор. Ние трябва да гарантираме, че имаме политиките, начините за работа и амбицията за успех. Трябва да обърнем внимание на факта, че континентална Европа в момента не създава нови предприятия, предразположени към растеж, също както и други части на света или раждат предприемачи които са също толкова несигурни за предприемаческата среда в техните страни.

Дните, в които разчитахме на големите предприятия или на правителството за създаване на работни места са зад нас. Много от милионите закрити работни места през последните пет години няма да се върнат в старата си форма . Предприемачеството, което е двигателят на растежа на Съединените щати, не бе култивирано по ефективен или систематичен начин в Европа. За създаването на повече бизнеси и повече стартъпи трябва да направим нещо повече от промяна в политиката. Това изисква промяна в манталитета.

Заместник-председателят на Европейската комисия Нели Крус създаде Клуб на европейските стартъп лидери – независима група от бизнес предприемачи в областта на технологичното предприемачеството, които дават насоки за укрепване на бизнес средата за уеб-предприемачите в Европа. През март 2013 г., тя ги покани да разработят манифест за икономически растеж. От юни 2013 г., първоначалните препоръки на основата на основните перспективи на тези успешни интернет предприемачи, бяха допълнително усилени с подкрепата и съдействието на Founders Forum в Лондон, една общност от най-добрите световни предприемачи , избрани вдъхновяващи изпълнителни директори и ключови инвеститори в медиите и технологиите.

Ако споделяте техните виждания, подкрепете ги тук:

http://startupmanifesto.eu/

0 Коментара

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Current day month ye@r *