Промени в таксите за роуминг

От digitalchampion  | Юли 02, 2013

С радост искам да съобщя добрата новина, че от 1-ви юли ще настъпят промени в таксите за роуминг в ЕС. Тази новина е добре дошла за развитието на международния цифров пазар. Независимо, че намаленията на таксите не са драстични, те са важна крачка към постигането на единен пазар на далекосъобщенията.

 

Нека оставим фактите да говорят сами за себе си:

-                     Сърфирането в интернет в чужбина ще бъде 91% по-евтино тази година.

-                     Електронните данни ще поевтинеят с 22%.

-                     Ако по време на почивка сте в Република Хърватска и искате да проверявате  вашите социални мрежи по половин час дневно, това ще бъде възможно срещу сумата от 15.75?, което сравнено с 210? от 2012 г. ви спеставя 194.25? !!!

 

Европейци ще имат възможността да се възползват от по-благоприятни условия при ползването на интернет.

 

ЕС налага тези промени, за да се справи с неизбежното покачване на интернет потребителите, което се наблюдава през последните 6 години. Без съмнение можем да се похвалим, че днес е по-евтино използването на мобилни услуги в Европа, най-вече сърфирането в интернет.  Истината е, че в днешно време търсим  най-бързия начин да се свържем един с друг, което е причината за нарастващия брой запитвания за тези услуги.

 

Всичко това ме води до мисълта, че всеки европеец трябва да насърчава сънародниците си и своето правителство в постигането на единен пазар на далекосъобщенията и универсален достъп до интернет.

 

 

 

 

 

 

0 Коментара

Вашият email адрес няма да бъде публикуван

Current day month ye@r *